Moda Giyim Tasarımı-Kalite Komisyonu

MODAGİYİM TASARIMI BÖLÜMÜ KALİTE KOMİSYONU

Görev Süresi: 16/07/2021 – 16/07/2024

• Amaç ve Kapsam:

Moda Giyim Tasarımı Bölümü Moda Giyim Tasarımı Anasanat Dalı, AksesuarTasarımı Anasanat Dalı ve Tekstil Tasarımı Anasanat Dalı Kalite Komisyonlarının amacı, Dokuz Eylül Üniversitesinde Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında, Moda Giyim Tasarımı Bölümü ve Anasanat Dallarının eğitim-öğretim, toplumsal katkı ve araştırma faaliyetleri ile kalite güvence sistemlerinin geliştirilmesi, devamlılığının sağlanması ile iç ve dış kalite güvence ve değerlendirme çalışmalarının yürütülmesini sağlamak amacıyla akreditasyon ve kalite geliştirme çalışmalarının yürütülmesini sağlamaktır.

• Komisyonun Görev, Yetki ve Sorumlulukları:

Üniversitenin Stratejik Planı ve hedefleri doğrultusunda, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ve kalitesinin geliştirilmesi ile ilgili bölümün iç ve dış kalite güvence sistemini kurmak; kurumsal göstergeleri tespit etmek ve bu kapsamda yapılacak çalışmaları Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda yürütmek; çalışmalarını Bölüm Kurulu onayına sunmak,

Kalite Komisyonu, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini ve bunları destekleyen idari hizmetlerin tümünü içine alacak şekilde stratejik plan ve yıllık olarak, performans programı ve faaliyet raporu ile bütünleşik yapıda, bilgi işlem tabanlı iç değerlendirme raporu hazırlamak

• Komisyonun Kuruluşu ve Üye Seçimi

Anasanat Dalı Başkanları Anasanat Dalı Kalite Komisyonu’nun Başkanlık yapar. Anasanat Dalı başkanı bulunmadığı zamanlarda ise Başkan tarafından görevlendirilen bir Yardımcısı komisyona başkanlık eder.

Komisyon gerekli gördüğü takdirde komisyon üyesi olmayan kişilerin de yer alabileceği alt komisyonlar, çalışma grupları ve danışma kurulları oluşturulabilir.

Kalite Komisyonu üyeleri arasında herhangi bir nedenle eksilme olması durumunda, eksilen üyelik için en geç bir ay içinde yeni üyenin görevlendirmesi yapılır.

• Komisyonun Çalışma Usulü

Kalite Komisyonu, her akademik yılda en az dört kez, Başkanın belirleyeceği tarihlerde, Başkanın çağrısı üzerine toplanır. Toplantı gündemi, tarihi ve yeri Başkan tarafından belirlenir ve üyelere duyurulur.

Kalite Komisyonu, üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır ve toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla karar alır. Kararlar açık oylama ve oy çokluğu ile alınır. Oyların eşit olması durumunda Komisyon Başkanının oyu doğrultusunda karar almış sayılır.

Komisyon hazırladığı raporları idari birimlere, bölüm öğretim elemanlarına iletir.

• Kalite Komisyonu Üyeleri:

Moda Giyim Tasarımı Anasanat Dalı

Doç. Selda KOZBEKÇİ AYRANPINAR (Komisyon Başkanı)

Prof. Sedef ACAR

Dr.Öğr. Üyesi Meltem OK

• AksesuarTasarımı Anasanat Dalı

Dr.Öğr. Üyesi Öznur ENES (Komisyon Başkanı)

Doç. Neslihan YAŞAR

Dr.Öğr. Üyesi Neşem ERTAN

• Tekstil Tasarımı Anasanat Dalı

Prof. Sedef ACAR (Komisyon Başkanı)

Doç. Neslihan YAŞAR