FRM 0009 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Yayınlanma Tarihi: 21-02-2024

• FRM 0009 Öğretmenlik Uygulaması (Staj) dersi için uygulama yapılacak okullar, uygulama öğretmenleri ve uygulama koordinatörleri belirlenmiş ve duyuru içeriğinde sizlerle paylaşılmış olup, okullarda yapılacak uygulama 26.02.2024 – 24.05.2024 tarihleri arasında olacaktır.
  • Listelerde belirlenen uygulama yapılacak okullar, uygulama öğretmenleri ve uygulama öğretim elemanları ile tarafınızdan iletişim kurulması, uygulama öğretmenleri ile gün-saat planlaması yapılarak belirlenen gün ve saatlerde uygulamaya başlanması gerekmektedir.
  • FRM 0009 Öğretmenlik uygulaması dersi ilgili eğitim öğretim yılının bahar döneminde 14 (on dört) hafta olarak ve haftada 1 (bir) saat toplamda 14 (on dört) teorik ders saati ve İL MEB Okullarında yapılacak olan dersin uygulaması 12 (on iki) hafta olarak ve haftada 8 (sekiz) saat toplamda 96 (doksan altı) uygulama ders saati olmak üzere toplam 110  (yüz on) saat uygulanacak şekilde düzenlenmektedir.
  • Milli Eğitim Bakanlığı’ nın akademik takvimine göre 08-12 Nisan 2024 tarihleri arasında uygulama okullarına uygulamaya gidilmeyecek olup bu tarihler için İl MEB Bakanlığının MEBBİS modülünde kursiyer devamsız sayılmayacaktır. Okuldaki ilgili uygulama öğretmeni tarafından gerekli sistem girişleri yapılacaktır.
  • DEBİS kayıt durumlarına göre oluşturulan çizelgelerdeki TC, Ad Soyad bilgilerinin tarafınızdan kontrol edilmesi, bu kısımlarda gerekli düzeltme talepleri olması halinde fen@deu.edu.tr adresine mail yolu ile bildirilmesi gerekmektedir.

Staj yapılacak okulunuzu görmek için tıklayınız.