2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Vize Programları

Yayınlanma Tarihi: 04-04-2024

Sınav Başlangıç Bitiş Tarihleri:

  • Ara Sınav Tarihleri: 15-26 Nisan 2024 tarihleri arasında aşağıda belirtildiği tarihte ve saatte yapılacaktır.
  • Final Sınavı Tarihleri: 29 Mayıs-07 Haziran 2024 (ilerleyen tarihlerde ilan edilecektir.)
  • Bütünleme Sınavı Tarihleri: 10-14 Haziran 2024 (ilerleyen tarihlerde ilan edilecektir.)

NOT: Uzaktan Eğitim ile yapılan derslerin Ara sınav, Final ve Bütünleme sınavları da yüz yüze yapılacaktır.

Fakültemiz Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları için tıklayınız.

  • Öğrenciler her yarıyılda veya yılda açılan ara sınavlara ve birlikte yapılması gereken diğer tüm yarıyıl içi veya yıl içi çalışmalara katılmak zorundadırlar. Fakülte Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen haklı ve geçerli bir mazereti olmadan herhangi bir ara sınavına, yarıyıl içi veya yıl içi çalışmasına veya yarıyıl sonu ve bütünleme sınavına katılmamış olan öğrenci, o sınavdan veya o çalışmadan sıfır not almış sayılır.
  • Yarıyıl sonu/yılsonu ve bütünleme sınavları, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında her sınavın günü, yeri, saati ve ne şekilde yapılacağı belirtilmek sureti ile ilgili birim yönetim kurulu tarafından onaylanan ve sınavların başlangıcından en az bir hafta önce öğrencilere duyurulan sınav programlarına göre yapılır.
  • Bu Yönetmelik ve ilgili birim yönetim kurulu tarafından kabul edilen bir mazereti nedeni ile bir dersin ara sınavına girememiş olan öğrenciler için, bir defaya mahsus olmak üzere mazeret sınavı açılır. Mazeret sınavının hangi tarihte, nerede ve ne şekilde yapılacağını ilgili birim yönetim kurulu tespit ve ilan eder. Açılan bir mazeret sınavı için tekrar bir mazeret sınavı açılmaz.
  • Bir dersin yarıyıl sonu/yılsonu veya bütünleme sınavlarına girememiş olan bir öğrenci için mazeret sınavı açılmaz. Ancak, Türkiye’yi yurtdışında temsil eden milli sporcu öğrencilere, yarışmalar veya yarışmalara yönelik kamp sürelerinde katılamadıkları yarıyıl sonu/yılsonu veya bütünleme sınavları için, ilgili birim yönetim kurulu kararı ile mazeret sınav hakkı verilebilir.
  • İlgili birim yönetim kurulu tarafından kabul edilen bir mazereti olmadan bir dersin ara, yarıyıl sonu veya yılsonu, varsa bütünleme sınavına girmeyen öğrenci, o sınav hakkını kullanmış ve o sınavdan sıfır not almış sayılır.
  • Bir sınavın, yarıyıl içi veya yıl içi çalışmasının sonucuna, ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde ve sadece maddi hata yönünden itiraz edilebilir. İtiraz, ilgili fakülte dekanlığına veya yüksekokul müdürlüğüne verilen bir dilekçe ile yapılır. Dekanlık veya yüksekokul müdürlüğü tarafından sınav kağıtlarında, sınav cetvellerinde veya ilgili çalışma evrakında bir maddi hata tespit edilirse, bu hata ilgili öğretim elemanının da görüşü alındıktan sonra, ilgili birimin yönetim kurulu kararı ile düzeltilir ve ilan edilir.

Vize Programlarını görmek için tıklayınız.