Sempozyum Çağrı Metni İndir // Sergi Çağrı Metni İndir
Değerli Katılımcılar,
Güzel Sanatlar Fakültemizin 50. yılını kutlarken yarım asırlık deneyimi ve birikimi uluslararası bir platformda paylaşmak ve interdisipliner bir etkileşime zemin hazırlamak için düzenlediğimiz “Sanat ve Tasarımın Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı sempozyumumuza sizleri davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
Yaratıcı, yenilikçi ve çağdaş yaklaşımlarla eğitim programlarını sürekli yenileyen; ulusal ve uluslararası alanlardaki akademik ve sanatsal faaliyetleriyle Dokuz Eylül Üniversitesi’nin etki alanını genişletme vizyonuyla hareket eden Güzel Sanatlar Fakültemiz, bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutluyor. Alanında başarılarla dolu geçmişiyle ülkemizin en önemli ve ilk güzel sanatlar fakültelerinden biri olma özelliğini gururla taşıyan fakültemiz, bu özel yıl dönümü vesilesiyle sanat ve tasarımın geçmişten günümüze evrimini derinlemesine incelemek, güncel trendleri tartışmak ve geleceğe dair vizyonlar ortaya koymak amacıyla bir sempozyum düzenliyor.
Amaç
Sempozyumun temel amacı, sanat ve tasarımın disiplinler arası etkileşimlerini güçlendirmek, yeni nesil sanatçılara ve tasarımcılara ilham vermek ve alanın geleceğine yön verecek tartışmalara zemin hazırlamaktır.
Bu sempozyum, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültemizin 50 yıllık geçmişine saygı duruşunda bulunurken, aynı zamanda sanat ve tasarımın geleceğine dair umut verici bir vizyon sunmayı amaçlamaktadır.
Sempozyumun Hedefleri:
• Sanat ve tasarım alanındaki en güncel gelişmeleri tartışmak ve yeni perspektifler sunmak
• Farklı disiplinlerden araştırmacı, sanatçı ve tasarımcıları bir araya getirerek bilgi paylaşımını sağlamak
• Genç sanatçılara ve tasarımcılara kariyer gelişimleri için fırsatlar sunmak
• Sanat ve tasarımın toplumdaki önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak
• Fakültemizin 50. Yılında yarım asırlık deneyim ve birikimini paylaşmak ve interdisipliner bir etkileşime zemin hazırlamak.
Kapsam
Sempozyum, sanat ve tasarımın tüm disiplinlerini kapsayacak şekilde geniş bir yelpazede konuya odaklanacaktır. Bu kapsamda aşağıdaki başlıklar altında bildiriler kabul edilecektir:
Eğitim ve Sanat/Tasarım:
• Sanat/tasarım eğitiminde değişen paradigmalar
• Sanat/tasarımın yaşam boyu öğrenmede rolü
• Sanat ve tasarımın farklı disiplinlerdeki entegrasyonu
• Lisans ve lisansüstü sanat/tasarım eğitiminde metodolojiler
• Sanat/tasarım eğitiminde farklı öğretim modelleri
• Sanat/tasarım eğitiminde farklı öğrenenler
• Sanat/tasarım eğitiminde dijitalleşme
• Sanat/tasarım eğitiminde teknoloji kullanımı
Sanat ve Tasarımın Tarihsel Gelişimi:
• Farklı dönemlerdeki sanat ve tasarım akımları
• Sanat ve tasarımın sosyal, kültürel ve politik etkileşimleri
• Geleneksel sanatların günümüzdeki yeri ve dönüşümleri
Teknoloji ve Sanat/Tasarım İlişkisi:
• Dijital sanat/tasarım, yapay zekâ ve sanat/tasarım üretimi
• Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve etkileşimli sanat/tasarım
• Yeni medya ve sanat/tasarımın yayılımı
Sürdürülebilirlik ve Sanat/Tasarım:
• Ekosanat, ekolojik tasarım ve sürdürülebilir malzemeler
• Sosyal sorumluluk ve sanat/tasarım
• Sanat/tasarımın gelecekteki dünya sorunlarına çözüm üretme potansiyeli
Küreselleşme ve Yerellik:
• Küresel sanat ve tasarım trendleri ve yerel kimliklerin korunması
• Kültürlerarası diyalog ve sanat/tasarım
• Küresel sanat/tasarım pazarı ve sanatçı/tasarımcının rolü
Sanat/Tasarım ve Toplum:
• Sanat/tasarımın kamusal alanlardaki rolü
• Sanat/tasarımın sosyal dönüşümdeki etkisi
• Sanat/tasarımın ekonomik değeri
Katılımcılar:
Sempozyuma, dünyanın farklı üniversitelerinden sanat ve tasarım alanında çalışan akademisyenler, sanatçılar, tasarımcılar, öğrenciler ve sektör temsilcileri davet edilecektir.
Beklenen Çıktılar:
Sempozyum sonucunda, sanat ve tasarım alanındaki güncel konular hakkında kapsamlı bir bilgi birikimi oluşacak, yeni araştırma alanları ortaya çıkacak ve geleceğe yönelik iş birlikleri kurulacaktır. Sempozyum bildirileri, e-ISBN’lisempozyum kitabında yayınlanacaktır.
Konaklama ve Ulaşım
Tüm konaklama ve ulaşım giderleri katılımcıya aittir.
Sempozyum programı ve diğer detaylar hakkında düzenli olarak bilgilendirileceksiniz. Detaylı bilgi için lütfen web sitemizi ziyaret edin: https://gsf.deu.edu.tr/tr/gsf-50-yil/ Bu önemli etkinlikte sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk ve onur duyarız.
Sempozyum Takvimi
Tarih : 17-21 Kasım 2025
Yer : İleri tarihte bildirilecektir.
Katılım Ücreti : Sempozyuma katılım ücretsizdir.
Sunum Formatı : Hibrit (çevrimiçi/yüzyüze sözlü sunum)
Sunum Dilleri : Türkçe ve İngilizce
Önemli Tarihler
Bildiri Özetlerinin Son Gönderimi : 31 Ağustos 2025
Kabul Edilen Bildirilerin İlanı : 21 Eylül 2025
Sempozyum Programının İlanı : İleri tarihte bildirilecektir.
Tam Metin Son Gönderim Tarihi : 28 Kasım 2025
Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Bayram YILMAZ – Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü |
Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Hacı Yakup ÖZTUNA – Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. |
Bilim Kurulu Prof. Ahmet Feyzi KORUR Prof. Aleksandra SOJAK-BORODO (Polonya) Prof. Arzu ATIL Prof. Cihan IŞIKHAN Prof. Filiz ADIGÜZEL Prof. Dr. Dilek TUNALI Prof. Dr. Gülmira MUSAGULOVA (Kazakistan) Prof. Dr. Gülnaz ABDULLAZADE (Azerbaycan) Prof. Dr. Habibe MAMMADOVA (Azerbaycan) Prof. Halil YOLERİ Prof. Dr. Hatire HESENZADE (Azerbaycan) Prof. Dr. Işık SEZER Prof. Dr. Inna YAKOVETS (Ukrayna) Prof. Dr. Kalyna PASHKEVYCH (Ukrayna) Prof. Kinor JIANG (Hong Kong) Prof. Dr. Mehmet KOŞTUMOĞLU Prof. Dr. Oleksandr SOBOLEV (Ukrayna) Prof. Dr. Olena CHEPELYUK (Ukrayna) Prof. Dr. Rita SPULVA (Letonya) Prof. Dr. Roza AMANOVA (Kırgızistan) Prof. Dr. Saule UTEGALIEVA (Kazakistan) Prof. Sedef ACAR Prof. Dr. Semih ÇELENK Prof. Dr. Sevda GURBANALİYEVA (Azerbaycan) Prof. Tuğcan GÜLER Doç. Dr. Afet RUSTAMBAYOVA (Azerbaycan) Doç. Çağdaş ÜLGEN Doç. Dr. Hanna POLIETAYEVA (Ukrayna) Doç. Dr. Hatice EDEDOVA (Azerbaycan) Doç. Dr. Ina GEORGIEVA VLADOVA (Bulgaristan) Doç. Dr. Mariia ARTEMENKO (Ukrayna) |
Doç. Dr. Muxayo NABİEVA (Özbekistan)
Doç. Dr. Rovshana KARİMOVA (Azerbaycan) Doç. Dr. Tenlik DALAYEVA (Kazakistan) Doç. Dr. Turan MAMMADALİYEVA (Azerbaycan) Doç. Dr. Yegana TAPTIGOVA (Azerbaycan) Dr. Öğr. Üyesi Cemal MEYDAN Dr. Öğr. Üyesi Ibadullayeva Nigora EGAMBERGANOVNA (Özbekistan) Dr. Öğr. Üyesi Murtaza Talha ALTINKAYA Dr. Öğr. Üyesi Seyyare SADIQOVA (Azerbaycan) Öğr. Gör. Hamid ALİOĞLU (Azerbaycan) Düzenleme Kurulu Prof. Dr. Hacı Yakup ÖZTUNA Doç. Gonca KARAVAR Dr. Öğr. Üyesi Cemal MEYDAN Dr. Öğr. Üyesi Özlem DEMİRCAN Öğr. Gör. Dr. Melih TOMAK Arş. Gör. Burçe ULUBİLGİN ÇUHADA Arş. Gör. Ayça ÇAĞLAR Arş. Gör. Dorukhan Fırat AKTÜRK Yabancı Dil Editörleri Prof. Filiz ADIGÜZEL Öğr. Gör. Hakan ERGİN Sempozyum Sekreteri Doç. Gonca KARAVAR Sekreterya Arş. Gör. Halil İbrahim YILDIRIM Arş. Gör. Hüseyin GÜRGÖZE Arş. Gör. Ozan ÇINAR Tasarım Ekibi Dr. Öğr. Üyesi Üyesi Ziyacan BAYAR Arş. Gör. Çetin Can KARDUMAN Arş. Gör. Hasan MAVİ |
Sergi Çağrı Metni
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 50. Yılında
Sanat ve Tasarımın Dünü, Bugünü, Yarını Sempozyumu
“Yarım Asır” Sergisi
17 Kasım – 17 Aralık 2025 | İzmir
Değerli Katılımcılar,
Güzel Sanatlar Fakültemizin 50. yılını kutlarken yarım asırlık deneyimi ve birikimi uluslararası bir platformda paylaşmak ve interdisipliner bir etkileşime zemin hazırlamak için düzenlediğimiz “Sanat ve Tasarımın Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı uluslararası sempozyumumuzun “Yarım Asır” başlıklı sergisine sizleri davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
Sergi Hakkında: Teknik, malzeme ve boyut sınırlaması yoktur.
Tarih: 17 Kasım – 17 Aralık 2025
Yer: İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi
Katılım Ücreti: Sergiye katılım ücretsizdir.
Önemli Tarihler
Son Başvuru Tarihi : 05 Eylül 2025
Kabul Edilen Eserlerin İlanı: 19 Eylül 2025
Eser Son Gönderimi: 03 Ekim 2025
Sergi Taahhütnamesini İndir ///// Sergi Başvuru Formunu İndir
Detaylı bilgi için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz: https://gsf.deu.edu.tr/tr/gsf-50-yil/
Bu önemli etkinlikte sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk ve onur duyarız.
Saygılarımızla,
Sergi Düzenleme Kurulu
Sergi Sanat Kurulu / Seçici Kurul Prof. Neslihan YAŞAR (Başkan) Prof. Ceren BULUT Prof. Esra KAVCI Prof. Filiz ADIGÜZEL Prof. Halil YOLERİ Prof. Sevgi AVCI Prof. Tuğcan GÜLER Prof. Vedat KACAR Prof. Dr. Gökhan BİRİNCİ Prof. Dr. Işık SEZER Prof. Dr. Mehmet KOŞTUMOĞLU Prof. Dr. Selda KULLUK YERDELEN Doç. Berna AYDIN Doç. Dr. Zehra CERRAHOĞLU Doç. Füsun ÇÖVENOĞLU Doç. Hamdi GÖKOVA Doç. Dr. Sabire SOYTOK Doç. Gökçen ERGÜR Dr. Öğr. Üyesi Faik KARTELLİ Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Harika ZORKUN ÇAĞLAYAN Dr. Öğr. Üyesi Betül USLU ÖZKAN |
Küratör Prof. Efe TÜRKEL Sergi Düzenleme Kurulu (Küratöyel Ekip) Doç. Bahadır ÖZTÜRK Doç. Neşem ERTAN Doç. Yudum AKKUŞ Dr. Öğr. Üyesi Memet Ali ZEREN Dr. Öğr. Üyesi Pınar BOZTEPE MUTLU Öğr. Gör. Özgür ÖZKAN Arş. Gör. Halil İbrahim YILDIRIM Arş. Gör. Levent AYATA Öğr. Gör. Marcus BERGER Sekreterya Arş. Gör. Halil İbrahim YILDIRIM Arş. Gör. Hüseyin GÜRGÖZE Arş. Gör. Ozan ÇINAR |
KATILIM KOŞULLARI ve ŞARTNAME
1- Her katılımcı, en fazla iki adet eser ile katılabilir. Teknik, malzeme ve boyut sınırlaması yoktur.
2- Eserlerin sergilenmesine dair özel talepler varsa, başvuru formunda bulunan “Özel Sergileme Talebi” alanında belirtilmeli, gerekli hallerde sergi öncesinde talepler ve yönergeler sergi düzenleme ekibine bildirilmelidir.
3- Eserler sergilenmeye hazır olarak gönderilmelidir. Sanatçı eserin sergide yer alabilmesi için her türlü teknik hazırlıktan sorumludur. Teknik kusurları sebebiyle sergilenmeye uygun olmayan eserler sergi dışı bırakılabilir.
4- Eserler şahsen, kargo veya posta aracılığı ile “DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DEÜ MERKEZ YERLEŞKESİ ADATEPE MAH. DOĞUŞ CAD. NO:207AF 35390 BUCA – İZMİR” adresine teslim edilmelidir. Eserlerin gönderim ve iade masrafları katılımcılara aittir.
5- Eserlerin Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne iletilmesi; ve sergi bitiminde eserlerin katılımcılara iadesi işlemleri sırasında, posta veya kargoda meydana gelen hasar ya da kayıplardan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Sergi Düzenleme Kurulu sorumlu tutulamaz. Eserler, sergi bitiminde, şahsen teslim alınabileceği gibi, kargo veya posta ile de katılımcılara iade edilecektir.
6- Eserleri sergilenen katılımcılara, eser görsellerinden oluşan ISBN’li dijital bir katalog ve dijital katılım belgesi gönderilecektir.
7- Kurumumuz, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 50. Yılında Sanat ve Tasarımın Dünü, Bugünü, Yarını Sempozyumu “Yarım Asır” Karma Sergisi’nin duyurusu ve yayımı amacıyla eser görsellerini telif ödemeden, isim ve eser bilgilerini vererek, sosyal medyada, muhtelif basın ve yayın organlarında kullanabilir.
8- Katılımcılar; eserlerine ait bir adet görseli, sanatçı fotoğrafını, sergi “Taahhütname” ve “Açık Rıza Onay Formu” formunu ellinciyilgsf@deu.edu.tr e-mail adresine göndermelidirler.
9- ‘Taahhütname” ve “Açık Rıza Onay Formu”nun ıslak imzalı basılı nüshası eserle birlikte kargoya dahil edilmelidir. “Açık Rıza Onay Formu”na https://acikriza.deu.edu.tr/ar/?aref=E7D96A5F-68DB-4D7A-BC6B-A6C503F93D8F web adresinde yer alan “Aydınlatma ve Açık Rıza Metni” başlıklı kısımdan ulaşılabilir.
10- Dijital Katalog için eser görseli JPEG formatında olmalı, çözünürlüğü 300 dpi’dan küçük olmamalı ve boyutu 3000px aşmamalıdır.
Örnek Görsel İsimlendirme: Adı_Soyadı_DEUGSF_Yarim_Asir_Eserismi.jpg
11- Sanatçı fotoğrafı JPEG 3/2 formatında, kısa kenarı en az 1080 px olmalı ve çözünürlüğü 300 dpi’dan küçük olmamalıdır. Dosya adı örnek: Adı_Soyadı.jpg