15 TEMMUZ SAĞLIK VE SANAT YERLEŞKESİ İMAR PLANLARI ONAYLANDI.

Yayınlanma Tarihi: 16-10-2021

15 Ekim 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen DEÜ 2021-2022 Akademik Yılı Açılış töreninde sayın rektörümüz Prof. Dr. Nükhet HOTAR,

“Güzel Sanatlar Fakültemiz ile Konservatuvarımızın Balçova’daki binalarını yerinde dönüştürecek projeleri bugün planlamış ve tamamlamış olduk; biraz sonra detaylı müjdesini sayın bakanımla bir şekilde vereceğim…. Bugün bunlara ilaveten son noktada geldiğimiz müjdemizi sayın bakanımızla teşekkürle paylaşmak isterim. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz Sanat ve Sağlık Yerleşkemizdeki Güzel Sanatlar ve Konservatuvardaki binamızı depreme dayanıklı olmadığı için taşımış ve yıkmıştık. Bugün 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkemizin beş binlik ve binlik imar planlarımızın revizyonu onaylandı. Bu planlarla 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkemize Güzel Sanatlar Fakültesi, Konservatuvar, Diş Hekimliği Fakültesi, Büyük Deney Hayvanları Üretimi ve Kullanımı binalarını inşaat edebileceğiz. Bu sebeple çok değerli Çevre Bakanımıza kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

DEÜ 2021-2022 AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ – 15 EKİM 2021