Canlandırma Film Tasarımı ve Yönetimi

Canlandırma Film Tasarımı ve Yönetimi Anasanat Dalı özelde film endüstrisi, genelde ise medya sektörü için hem kuramsal hem uygulama bilgisine sahip, sanat ve sinema kültürü konularında donanımlı canlandırma sanatçıları ve canlandırma film yapımı konusunda uzman canlandırma ekipleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Anasanat dalının bir diğer amacı ise mevcut teknolojik imkanlardan yararlanan yaratıcı tasarım çözümleri üreten ve yeni teknolojik gelişimlere kolaylıkla adapte olabilen canlandırmacıların gerekli eğitimi almalarını sağlamaktır.Dersler kapsamında, klasik sanat, tasarım, geleneksel canlandırma eğitiminin yanı sıra üç boyutlu ve iki boyutlu bilgisayar programları da öğretilmektedir.

Bu programdan lisans düzeyinde mezun olan öğrenci sinema ve televizyon alanlarında (reklam, tv dizileri, tv şovları, oyun sektörü, vs. de dahil olmak üzere) ve ayrıca akademik alanda mesleğini icra edebilecektir.